Univerzitni vzdelavani a jeho reakce na pandemii COVID-19 - Cerny, Michal (e-Pedagogium, 2020)
Pandemie COVID-19 znamenala pravdepodobne nejrychlejsi a nejintenzivnejsi zasah do vyuky na univerzitach v globalnim meritku v dejinach. Otevrela cestu k online vzdelavani. Soucasne ale take nastolila otazku, co skrze e-learning muzeme ucit lepe, nez v klasicke vyuce tvari v tvar a kde naopak osobni kontakt potrebujeme. Prehledova studie analyzuje 16 studii indexovanych v databazi SCOPUS, ktere davaji nahlednout do reakci universit na novou spolecenskou situaci.
Keywords: COVID-19; e-learning; university; vysokoskolske uceni; hybridni pedagogika.