Konzum ako hodnota v postmodernej spolocnosti - Strbova, Monika; Selicka, Denisa (e-Pedagogium, 2018)
Spotreba prenikla do hodnotovych vzorcov spolocnosti. Konzumenti hladaju nematerialne hodnoty v materialnych objektoch spotreby. Nekupuju samotny predmet pre jeho funkciu, ale kupuju istotu, spokojnost, krasu a zdravie prostrednictvom predmetov, ktore tieto vlastnosti slubuju. V prispevku popisujeme konzumnu spolocnost, skumame spravanie konzumentov a nasledne z nich vytvarame segmentaciu typov podla hodnotovych orientacii a vztahu ku konzumu.
Keywords: spolocnost; hodnoty; konzument; vztahy