Vyuka matematiky v kulturne heterogennich tridach: Co ucitele opravdu potrebuji? - Moraova, Hana; Novotna, Jarmila; Favilli, Franco (e-Pedagogium, 2015)
Clanek podava zpravu o vysledcich setreni provedeneho mezi uciteli matematiky v sesti evropskych zemich s cilem zmapovat zmeny, ktere do vyucovani matematiky prinasi rostouci podil zaku z jineho sociokulturniho a narodnostniho prostredi ve tridach. Setreni probehlo formou dotazniku, ktery byl vytvoren v ramci multilateralniho projektu M3EaL: Multiculturalism, Migration, Mathematics Education and Language (526333-LLP-1-2012-1-IT-COMENIUS-CMP). Dotaznik byl sestaven tak, aby jeho vysledky popisovaly situaci ve skolach v jednotlivych zemich, aby pomohl pojmenovat problemy, se kterymi se ucitele pri vyuce matematiky v praxi setkavaji, a ukazal, jakou materialni i personalni podporu nejvice postradaji.
Keywords: vyucovani matematiky; sociokolturni; prostredi; narodnostni prostredi; meterialni a personalni podpora