Vyuziti mikroskopu ve vyuce prirodopisu na zakladnich skolach - Vranova, Olga (e-Pedagogium, 2004)
V clanku jsou uvedeny poznatky o vyznamu a vyuziti mikroskopu v hodinach prirodopisu (zejmena v laboratornich pracich) v 6. - 9. rocniku zakladni skoly. Je zde naznaceno, jakym zpusobem jsou prezentovany zaklady mikroskopicke techniky v osnovach a pouzivanych ucebnicich prirodopisu. Pruzkum ve vybranych skolach na Olomoucku ukazuje, jak se prace s mikroskopem realizuje v praxi.
Keywords: Mikroskop; prirodopis; namety na mikroskopovani; laboratorni prace