Rizeni pracovniho vykonu pedagogickych pracovniku - Prasilova, Michaela (e-Pedagogium, 2002)
Rizeni pracovniho vykonu zamestnancu je podminkou zvysovani kvality prace organizace. Ve skolach se teto moznosti vyuziva nedostatecne. Jak bylo zjisteno v ramci opakujicich se profesiografickych setreni managementu materskych, zakladnich a strednich skol, doba, kterou management skol venuje hospitacnimu pozorovani, kontrolam na pedagogickem useku a hodnoticim pohospitacnim pohovorum, se stale zkracuje. Je zapotrebi zjistit priciny tohoto stavu.
Keywords: Skola jako specificka organizace; technicka a funkcni kvalita sluzeb skoly; pedagogicky pracovnik jako poskytovatel sluzeb skoly; kvalita lidskych zdroju; rizeni pracovniho vykonu; management skoly; tydenni casovy autosnimek; hospitacni pozorovani; hodnotici pohospitacni pohovor.