Poznamky k rizeni vychovnych ustavu - Sekera, Julius (e-Pedagogium, 2002)
Clanek informuje o vyzkumu dvou rovin vztahu ve vychovnych ustavech:stylu rizeni vedoucich pracovniku vychovnych ustavu a klimatu mezi personalem,stylu rizeni skupinovych vychovatelu a klimatu ve vychovnych skupinach sverencu. Vyzkum je doplnen zkoumanim interpersonalniho chovani pedagogickych pracovniku vychovnych ustavu.
Keywords: vychovny ustav; atmosfera; klima; skupinovy vychovatel; vychovna skupina; interpersonalni chovani.